Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

Brussel·les exclou bancs que han incomplert les normes de competència de la seva primera emissió de bons

ACN Brussel·les.-La Comissió Europea ha exclòs de la seva primera emissió de bons per finançar el fons de recuperació alguns bancs per haver incomplert les regles de competència. Ho ha […]

Avatar
Agències 15/06/2021

ACN Brussel·les.-La Comissió Europea ha exclòs de la seva primera emissió de bons per finançar el fons de recuperació alguns bancs per haver incomplert les regles de competència. Ho ha confirmat aquest dimarts l’eurocomissari de Pressupost, Johannes Hahn, que ha dit que les entitats que han incomplert les normes de monopoli queden fora fins que Brussel·les rebi i analitzi la informació que ha demanat als bancs implicats. Entre les entitats afectades hi ha Bank of America, Nomura, UniCredit, Natixis i NatWest. Com a conseqüència d’una investigació contra el monopoli, l’executiu europeu va multar al maig amb 371 milions d’euros Nomura, UniCredit i UBS per participar en un càrtel de bons sobirans durant la crisi del deute.

En la primera emissió de deute per finançar el fons de recuperació, la Comissió Europea ha captat 20.000 milions d’euros en bons a 10 anys amb un interès del 0,1%. L’emissió ha tingut una demanda massiva, superior als 142.000 milions d’euros, set vegades més de l’emès. La Comissió Europea preveu captar aquest any uns 80.000 milions d’euros, una xifra que calcula que serà suficient per pagar els prefinançaments, que són del 13% del total assignat, als estats un cop els seus plans rebin la llum verda.Per finançar la totalitat del fons de recuperació, l’executiu comunitari calcula emetre uns 800.000 milions d’euros al mercat fins al 2026. Els interessos del deute es retornaran entre el 2026 i el 2058.