Dimarts, 9 d'agost de 2022 - Edició 1475
La República

Brussel·les evita demanar una investigació sobre la mort de migrants en l’intent d’entrada a Melilla

ACN Brussel·les – La Comissió Europea es resisteix a demanar una investigació sobre la mort de més d’una vintena de migrants el passat divendres en un intent d’entrada a Melilla. […]

Agències 27/06/2022

ACN Brussel·les – La Comissió Europea es resisteix a demanar una investigació sobre la mort de més d’una vintena de migrants el passat divendres en un intent d’entrada a Melilla. La portaveu d’Afers Exteriors i Seguretat de l’executiu comunitari, Nabila Massrali, ha assegurat aquest dilluns que estan en contacte amb les autoritats del Marroc per entendre les “circumstancies detallades” d’uns fets que ha considerat “tràgics”. Malgrat que Massrali ha expressat la voluntat d’esclarir què va passar, Brussel·les no en demana per ara una investigació.

“Estem en contacte amb les autoritats del Marroc per entendre clarament les circumstàncies de la situació”, ha dit la portaveu comunitària, que ha subratllat que també estan en contacte amb les autoritats espanyoles.

A més, Massrali ha remarcat la necessitat de “reforçar la cooperació en la lluita contra les xarxes de crim organitzat”, que ha dit estan “implicades en el tràfic d’éssers humans”.