Dimecres, 28 de setembre de 2022 - Edició 1525
La República

Brussel·les es prepara per activar un mecanisme per resoldre el conflicte amb AstraZenca abans d’arribar als tribunals

ACN Brussel·les.-La Comissió Europea es prepara per activar un mecanisme previst al contracte amb AstraZenca per resoldre el conflicte pel retard en l’entrega de les dosis. El contracte amb la […]

Agències 18/03/2021

ACN Brussel·les.-La Comissió Europea es prepara per activar un mecanisme previst al contracte amb AstraZenca per resoldre el conflicte pel retard en l’entrega de les dosis. El contracte amb la companyia farmacèutica preveu un mecanisme de resolució de conflictes que s’activa quan una de les parts envia una carta a l’altra. Segons ha dit el portaveu de la Comissió Europea, Eric Mamer, l’executiu comunitari està en converses amb els estats membre per redactar la carta. Després de l’enviament, representants de la Comissió Europea i d’AstraZenca s’han de reunir “per intentar resoldre la disputa de bona fe”, segons apunta el contracte.

El mateix article del contracte que preveu aquest mecanisme de resolució de conflictes apunta que qualsevol disputa sobre l’acordat al document que arribi als tribunals serà resolta en els tribunals belgues. El portaveu de la Comissió Europea, però, ha evitat valorar si la disputa pot arribar als tribunals i ha apuntat que l’activació del mecanisme vol “formalitzar el diàleg” per resoldre el conflicte. AstraZeneca té previst entregar 70 milions de dosis entre abril i juny en comptes dels 180 milions pactats. Per tant, no arriba al 40% del compromís inicial.