Diumenge, 7 de març de 2021 - Edició 955
La República

Brussel·les engega la Nova Bauhaus Europea per “apropar el Pacte Verd a la població” a través del disseny

ACN Brussel·les.-Brussel·les engega la Nova Bauhaus Europea per “apropar el Pacte Verd Europeu a la població” a través del disseny. En una roda de premsa aquest dilluns, la comissària de […]

Avatar
Agències 18/01/2021

ACN Brussel·les.-Brussel·les engega la Nova Bauhaus Europea per “apropar el Pacte Verd Europeu a la població” a través del disseny. En una roda de premsa aquest dilluns, la comissària de Cohesió i Reformes, Elisa Ferreira, ha presentat la fase de disseny de la Nova Bauhaus, un projecte mediambiental, econòmic i cultural que té l’objectiu de combinar “disseny, sostenibilitat, accessibilitat, assequibilitat i inversió” per construir societats climàtiques neutres que siguin més habitables. En aquest context, la Comissió Europea obrirà un concurs aquest 2021 per finançar projectes i iniciatives “sostenibles, estètiques i inclusives” amb una dotació econòmica de fins a 30.000 euros.

La Nova Bauhaus Europea pretén ser un espai de disseny i creació col·laborativa on es treballi de manera coordinada per donar vida al Pacte Verd Europeu d’una manera atractiva i innovadora, assegura la CE. “Ha de ser una manera de repensar la societat on vivim a través del disseny, la sostenibilitat i la inclusió”, ha apuntat la comissaria de Cohesió i Reformes, Elisa Ferreira. “Cal crear espais públics i privats que puguin ser bells i sostenibles alhora”.”La Nova Bauhaus Europea vol ser un pont entre l’estètica i l’art i entre la cultura i la sostenibilitat i haurà de ser rellevant a tots els territoris de la Unió Europea”, ha assegurat la comissària Elisa Ferreira.