Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Brussel·les eleva al 6,2% el creixement del PIB espanyol per aquest any i preveu un impuls del 6,3% el 2022

ACN Brussel·les.-La Comissió Europea preveu que l’economia espanyola creixi un 6,2% aquest any, tres dècimes més del que pronosticava a la primavera. Les previsions econòmiques de Brussel·les apunten també a […]

Avatar
Agències 07/07/2021

ACN Brussel·les.-La Comissió Europea preveu que l’economia espanyola creixi un 6,2% aquest any, tres dècimes més del que pronosticava a la primavera. Les previsions econòmiques de Brussel·les apunten també a un creixement del 6,3% el 2022, mig punt menys que en l’última projecció. Amb aquestes dades, i després del sotrac del 10,8% del PIB el 2020, Espanya se situa com la gran economia europea que més creixerà els propers dos anys, lluny de la mitjana a la Unió Europea, que serà del 4,8% el 2021 i el 4,5% el 2022. De fet, només creixeran més que Espanya Irlanda, Romania i Hongria. La CE preveu que l’economia espanyola repunti un 2% el segon trimestre de l’any, un 31,% el tercer i un 2,7% el quart, després de la caiguda del 0,4% entre gener i març.

((Aquesta notícia corregeix l’anterior, que per error parlava d’un augment del 6,8% el 2023, quan la xifra correcta és del 6,3%. La notícia inicial ja ha estat degudament corregida))Segons l’informe de la Comissió Europea, els bons pronòstics per a l’economia espanyola es basen en “la millora de la situació sanitària i el progrés ràpid de la campanya de vacunació i l’aixecament gradual de les restriccions”. Pel que fa al mercat laboral, Brussel·les considera que el ritme de creació de feina i la sortida de treballadors dels ERTO “s’ha accelerat significativament des de la fi de l’estat d’alarma, el 9 de maig”. Aquesta situació, juntament amb la millora progressiva de la confiança empresarial i dels consumidors, fa que la Comissió Europea consideri que la recuperació s’està consolidant i seguirà en els propers trimestres. Segons Brussel·les, el consum i la inversió pujaran “amb força” aquest any i el vinent després de la caiguda abrupta del 2020 i, en el cas particular del consum, es beneficiarà del bon ritme del mercat laboral i d’una “normalització gradual del comportament d’estalvi de les llars”. La CE preveu que la inflació a Espanya sigui del 2,1% aquest any i de l’1,4% el 2022.