Dijous, 22 d'abril de 2021 - Edició 1001
La República

Brussel·les dona llum verda al rescat d’Air France amb 4.000 milions d’euros

ACN Brussel·les.-Brussel·les ha aprovat el pla del govern francès per recapitalitzar amb 4.000 milions d’euros Air France. Amb aquesta operació el govern francès ampliarà les seves accions en la companyia, […]

Avatar
Agències 06/04/2021

ACN Brussel·les.-Brussel·les ha aprovat el pla del govern francès per recapitalitzar amb 4.000 milions d’euros Air France. Amb aquesta operació el govern francès ampliarà les seves accions en la companyia, però assegura que no representaran més del 29,9% del total. La Comissió Europea considera que les ajudes públiques de França a l’aerolínia són “necessàries, apropiades i proporcionades” per contrarestar l’impacte de la pandèmia. L’executiu europeu ha celebrat que el suport vagi vinculat a “mesures que limitin distorsions de la competència”, especialment que Air France s’hagi compromès a alliberar franges de vol a l’aeroport de Paris Orly on té un “ampli poder de mercat”.

La CE assegura que KLM, part del grup Air France-KLM, no es beneficiarà del pla de recapitalització. El govern holandès està estudiant encara un programa d’ajudes per a l’aerolínia holandesa.