Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

Brussel·les dona llum verda a 400 MEUR de suport públic per desplegar banda ampla a Espanya en els pròxims dos anys

ACN Brussel·les.-La Comissió Europea ha donat llum verda aquest dimarts a la concessió de 400 milions d’euros en ajudes públiques per desplegar xarxes de banda ampla de molt alta velocitat […]

Avatar
Agències 10/12/2019

ACN Brussel·les.-La Comissió Europea ha donat llum verda aquest dimarts a la concessió de 400 milions d’euros en ajudes públiques per desplegar xarxes de banda ampla de molt alta velocitat entre el 2020 i el 2022 a Espanya. Després d’avalar aquest suport públic, l’executiu europeu ha assegurat a través d’un comunicat que es tracta d’una ajuda que beneficiarà els consumidors i les empreses de les zones amb una “connectivitat insuficient”. La mesura donarà suport al desplegament de xarxes amb capacitat per oferir velocitats de càrrega i descàrrega de 300 megabits per segon, que seran ampliables a un gigabit per segon en algunes zones. Aquestes ajudes tenen l’objectiu “d’estimular el desenvolupament de l’economia digital moderna”, segons ha informat l’executiu europeu.

Les noves xarxes cobriran les zones on no hi ha previstes xarxes d’alta velocitat en el futur que ofereixin velocitats de descàrrega de més de 30 megabits. També cobriran zones on ja hi hagi o hi hagi previstes xarxes d’alta velocitat, però on no hi hagi prevista una xarxa que permeti la descàrrega de més de 100 megabits.