Edició 1955

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 02 de desembre del 2023
Edició 1955

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 02 de desembre del 2023

Brussel·les diu que la guerra a Ucraïna afectarà de forma “irregular” l’economia de la UE sense aturar el seu creixement

|

- Publicitat -

ACN Brussel·les – La Comissió Europea admet que la guerra a Ucraïna impactarà l’economia europea, però de manera “irregular” en funció dels sectors i dels països, segons una anàlisi preliminar. “El creixement econòmic continuarà, encara que el conflicte afecti”, ha dit aquest divendres el vicepresident de la CE responsable d’Economia, Valdis Dombrovskis. Pel que fa a les noves sancions que prepara la UE, tant la CE com el Banc Central Europeu estan estudiant ja les repercussions internes d’excloure Rússia del sistema de transferències bancàries Swift per les reticències “d’alguns països”, segons ha explicat el ministre d’Economia i Finances francès, Bruno Le Maire.

Le Maire ha avançat que “en les pròximes hores” avaluaran l’impacte per a la UE d’utilitzar aquesta “arma nuclear financera”. “Ho hem de pensar bé, però totes les opcions continuen sobre la taula”, ha avisat.

Publicitat

Per la seva banda, la presidenta del Banc Central Europeu, Christine Lagarde, ha assegurat que reexaminaran les “perspectives econòmiques” arran de la guerra a Ucraïna. “És prematur avaluar l’impacte perquè la situació està evolucionant”, ha dit Largarde. Tot i això, creu que es pot veure afectat per la situació en el sector energètic, l’augment de preus i la “incertesa” econòmica pel conflicte. En canvi, no creu que l’economia pateixi pel comerç amb Rússia.

El BCE promet garantir “unes condicions de liquiditat fluides” i “l’estabilitat de preus i l’estabilitat financera a la zona de l’euro”.

<strong>Dependència del gas</strong>

Dombrovskis ha insistit que la UE podrà sobreviure si Rússia talla l’aixeta del gas, tot i que ha reconegut que hi hauria “alguns problemes”. Per ara, el BCE ja avisa que l’augment dels preus del gas des de dijous provocarà més inflació, però Lagarde creu que serà “a curt termini”. “El gas costa sis vegades més que fa un any”, ha remarcat.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió