Divendres, 25 de juny de 2021 - Edició 1065
La República

Brussel·les diu que “el més important és la seguretat de la vacuna” després de la decisió de Johnson&Johnson

ACN Brussel·les.-L’eurocomissària de Salut, Stella Kyriakides, assegura que “el més important és la seguretat de la vacuna” després que Johnson&Johnson hagi anunciat el retard de la distribució de la vacuna […]

Avatar
Agències 13/04/2021

ACN Brussel·les.-L’eurocomissària de Salut, Stella Kyriakides, assegura que “el més important és la seguretat de la vacuna” després que Johnson&Johnson hagi anunciat el retard de la distribució de la vacuna de Janssen a Europa “de forma proactiva” mentre s’estudien els casos de trombosi estranya als Estats Units. En una piulada, Kyriakides diu que l’Agència Europea del Medicament (EMA, per les seves sigles en anglès) està seguint el que succeeix als Estats Units, on l’agència de Salut ha recomanat la suspensió d’aquest vaccí per sis casos “greus” de trombosis estranyes. Amb l’EMA encara estudiant els casos de trombosi, fonts comunitàries diuen que el regulador europeu ha de “confiar” en els reguladors on ja s’administra la vacuna, com els Estats Units.

“La seguretat dels nostres ciutadans és la prioritat absoluta”, apunten fonts comunitàries, que remarquen que totes les decisions es prendran basades en “l’enfocament científic” i les decisions de l’EMA. “L’EMA està investigant la qüestió. Ara per ara no està clar si hi ha una relació entre la vacuna i els casos de trombosi. L’EMA continua la investigació per veure quines accions recomanar”, remarquen. Pel que fa a la decisió de Johnson&Johnson de retardar la distribució dels vaccins, les mateixes fonts es limiten a dir que estan “en contacte amb la companyia per seguir la situació”.