Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Brussel·les defensa que la seva proposta sobre l’ús de la biomassa forestal és “equilibrada”

ACN Brussel·les.-La CE defensa que la seva proposta sobre l’ús de la biomassa forestal és “equilibrada”. Malgrat les queixes del moviment ecologista, que critica escletxes en el paquet climàtic ‘Fit […]

Avatar
Agències 16/07/2021

ACN Brussel·les.-La CE defensa que la seva proposta sobre l’ús de la biomassa forestal és “equilibrada”. Malgrat les queixes del moviment ecologista, que critica escletxes en el paquet climàtic ‘Fit for 55’ que poden contribuir a la desforestació, Brussel·les assegura que els recursos forestals es faran servir de “manera equilibrada”. El comissari Virginijus Sinkevicius ha assegurat aquest divendres que no poden “crear nous problemes mediambientals mentre intenten solucionar-ne un altre”. El pla forestal de la CE vol augmentar la quantitat de massa boscosa a la UE i millorar-ne la resiliència a plagues i incendis. L’estratègia de la UE també compta amb un major seguiment dels boscos, així com la plantació de tres mil milions d’arbres fins a l’any 2030.

La CE ha presentat aquesta estratègia en coordinació amb la Política Agrícola Comuna (CAP, per les seves sigles en anglès), per assegurar que la protecció i les transformacions forestals vénen acompanyades d’avantatges financers en la nova economia verda del Pacte Verd Europeu. No obstant això, Brussel·les ha assegurat que “respecten la propietat privada”, i per tant, aplicaran recomanacions i guies, però no podran interferir en determinades mesures dels estats membres.