Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

Brussel·les capta 5.000 MEUR per finançar el fons de recuperació en la primera emissió de lletres a curt termini

ACN Brussel·les.-La Comissió Europea ha captat 5.000 milions d’euros per finançar el fons de recuperació en la primera emissió de lletres a tres i sis mesos. Concretament, l’executiu europeu ha […]

Avatar
Agències 15/09/2021

ACN Brussel·les.-La Comissió Europea ha captat 5.000 milions d’euros per finançar el fons de recuperació en la primera emissió de lletres a tres i sis mesos. Concretament, l’executiu europeu ha obtingut 3.000 milions d’euros d’una subhasta de lletres a tres mesos amb venciment el tres de desembre del 2021, i 2.000 milions en lletres a sis mesos amb venciment el quatre de març del 2022. Els diners aconseguits amb la primera emissió de lletres se sumen als 54.000 milions d’euros que l’executiu comunitari ja ha aconseguit en quatre emissions de bons per finançar el fons de recuperació.

“Amb la possibilitat d’emetre lletres cada mes, la Comissió Europea té ara un pont barat i eficient a la seva disposició com a solució de finançament. L’èxit de l’emissió confirma l’interès del mercat en aquest nou tipus de títol a curt termini”, ha apuntat en un comunicat l’eurocomissari de Pressupost, Johannes Hahn.