Dimecres, 5 d'octubre de 2022 - Edició 1532
La República

Brussel·les avisa que Espanya no reduirà prou la contaminació de l’aire el 2030 amb les mesures actuals

ACN Brussel·les.-Brussel·les ha avisat que Espanya no reduirà prou la contaminació de l’aire el 2030 amb les mesures actuals. En un darrer informe sobre l’acció dels governs europeus per millorar […]

Agències 26/06/2020

ACN Brussel·les.-Brussel·les ha avisat que Espanya no reduirà prou la contaminació de l’aire el 2030 amb les mesures actuals. En un darrer informe sobre l’acció dels governs europeus per millorar la qualitat de l’aire a Europa, la Comissió Europea ha constatat que, amb els plans actuals de l’executiu espanyol, l’Estat només assolirà els objectius europeus de reducció d’emissions pel 2020, però no els compromisos europeus d’aquí a deu anys. De fet, la gran majoria d’estats membre de la UE estan lluny d’aconseguir la qualitat de l’aire que exigeix Brussel·les i només Holanda, Finlàndia, Croàcia i Xipre van pel bon camí.

“Calen mesures més efectives per reduir la contaminació a molts estats membres i per combatre les emissions en diferents sectors, com l’agricultura, el transport i l’energia”, ha defensat l’eurocomissari de Medi Ambient Virginijus Sinkevičius.L’objectiu de la directiva europea sobre la qualitat de l’aire és reduir gairebé un 50% els impactes negatius de la contaminació el 2030.