Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

Brussel·les autoritza que Espanya destini 971 milions d’euros de la política de cohesió a reforçar el sistema sanitari

ACN Brussel·les.-La Comissió Europea ha aprovat aquest dimarts la modificació del programa operatiu pluriregional per permetre que Espanya destini 971 milions d’euros del Fons europeu de desenvolupament regional (FEDER) per […]

Avatar
Agències 17/11/2020

ACN Brussel·les.-La Comissió Europea ha aprovat aquest dimarts la modificació del programa operatiu pluriregional per permetre que Espanya destini 971 milions d’euros del Fons europeu de desenvolupament regional (FEDER) per reforçar el sistema sanitari i 62 milions perquè l’alumnat disposi d’ordinadors. Els 971 milions d’euros es podran destinar a l’adquisició d’equips de protecció i material sanitari, mentre que els 62 milions seran per millorar els recursos digitals de l’alumnat. En el marc de la pandèmia, la taxa de cofinançament s’ha augmentat temporalment fins al 100% per ajudar els beneficiaris a implementar els projectes.

Aquesta modificació és conseqüència de la flexibilitat adoptada en el marc de la pandèmia que permet destinar fons de la política de cohesió als sectors més afectats per la covid-19. Espanya té previst mobilitzar un total de 2.500 milions d’euros dels fons FEDER per ajudar sectors com el sanitari o l’educatiu.