Dimecres, 5 d'octubre de 2022 - Edició 1532
La República

Brussel·les aprova el contracte amb Pfizer-BioNTech per comprar anticipadament 300 milions de dosis de la vacuna

ACN Brussel·les.-La Comissió Europea ha aprovat el contracte amb Pfizer-BioNTech per comprar anticipadament 300 milions de dosis de la vacuna que servirien per cobrir uns 150 milions de ciutadans, ja […]

Agències 11/11/2020

ACN Brussel·les.-La Comissió Europea ha aprovat el contracte amb Pfizer-BioNTech per comprar anticipadament 300 milions de dosis de la vacuna que servirien per cobrir uns 150 milions de ciutadans, ja que la vacuna requereix dues dosis. Una llum verda que arriba dos dies després de l’anunci de les farmacèutiques sobre l’efectivitat del 90% de la seva vacuna. Si bé en els últims mesos Brussel·les ha firmat contractes amb AstraZeneca, Sanofi i Johnson&Johnson, encara estava pendent de signar el contracte amb les dues farmacèutiques que han aconseguit anunciar abans resultats positius de la vacuna.

El contracte sobre la taula preveu la compra inicial de 200 milions de dosis en nom de tots els estats membres de la UE i l’opció de sol·licitar fins a 100 milions de dosis més, un cop s’hagi demostrat que la vacuna és segura i eficaç contra la covid-19.