Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

Brussel·les aposta per guanyar “sobirania tecnològica” amb una nova llei per garantir el subministrament de xips

ACN Brussel·les.-Brussel·les aposta per guanyar “sobirania tecnològica” amb una nova llei europea per garantir el subministrament de xips a la Unió Europea. En el discurs sobre l’estat de la UE, […]

Avatar
Agències 15/09/2021

ACN Brussel·les.-Brussel·les aposta per guanyar “sobirania tecnològica” amb una nova llei europea per garantir el subministrament de xips a la Unió Europea. En el discurs sobre l’estat de la UE, la presidenta de la Comissió Europea, Ursula Von der Leyen, ha anunciat que impulsaran una normativa per “crear un ecosistema d’última generació”, en un intent per superar l’actual escassetat de semiconductors, un producte estratègic per a molts sectors. “Depenem dels xips d’última generació de l’Àsia”, ha lamentat l’alemanya, afegint: “No és només una qüestió de competència, sinó de sobirania tecnològica”.

Von der Leyen ha admès que és una “tasca d’enormes proporcions”, però ha avisat que és vital per a l’economia europea. “Ens hem de centrar en els semiconductors i convertir-nos en un líder mundial”, ha dit.D’altra banda, la cap de l’executiu comunitari ha reivindicat la importància que tindran el fons de recuperació ‘Next GenerationEU’ per modernitzar digitalment l’economia europea. Tot i el suport a aquesta injecció d’ajudes de 750.000 milions d’euros, Von der Leyen ha avançat que en les pròximes setmanes rellançarà el debat per revisar la governança econòmica al bloc europeu. “L’objectiu és crear un consens molt abans del 2023”, ha remarcat.