Edició 1895

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 03 de octubre del 2023
Edició 1895

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 03 de octubre del 2023

Brussel·les amenaça portar Espanya davant la justícia europea per no transposar una llei sobre protecció laboral

|

- Publicitat -

ACN Brussel·les – La Comissió Europea ha enviat un dictamen motivat a Espanya per no transposar la directiva europea relativa a unes condicions laborals transparents i previsibles. Amb aquest procediment, Brussel·les amenaça portar l’Estat davant la justícia europea si els incompliments persisteixen, ja que assegura que Espanya “no ha notificat les mesures nacionals per implementar les noves regles i tampoc ha comunicat cap projecte legislatiu amb un calendari d’adopció concret”. En un comunicat emès aquest dijous, l’executiu comunitari subratlla la importància de la directiva, que estableix una protecció i uns drets laborals “més amplis” per als 182 milions de treballadors de la UE.

En concret, les noves normes volen establir horaris i tasques “més predictibles” i que els empleats rebin informacions “més completes” sobre diferents aspectes de la seva feina, com ara el lloc de treball o la retribució. A més, es preveu que les noves normes també beneficiïn entre dos i tres milions de treballadors en condicions laborals precàries.

Publicitat

El dictamen motivat que ha rebut Espanya neix d’un procediment que es va iniciar el setembre de 2022, quan la Comissió Europea va enviar cartes de requeriment a dinou estats membres per no haver incorporat “en absolut o plenament” la directiva europea a l’ordenament jurídic intern. Ara, l’executiu ha decidit continuar el procés amb l’enviament d’un dictamen motivat a Grècia, Espanya i Luxemburg.

Els tres estats disposen ara de dos mesos per notificar les mesures nacionals que hagin pres. En cas que la Comissió no rebi una resposta satisfactòria, la qüestió es podria elevar al Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE).

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió