Edició 1891

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de setembre del 2023
Edició 1891

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de setembre del 2023

Brussel·les adverteix que la guerra d’Ucraïna genera “preocupacions” per garantir la collita del país pel 2023

|

- Publicitat -

ACN Brussel·les – Brussel·les reconeix que la guerra d’Ucraïna està generant “preocupacions” a escala global perquè el país pugui garantir la collita pel 2023. En un informe sobre les perspectives del sector agrari publicat aquest dijous, la Comissió Europea indica que el conflicte podria “amenaçar” la capacitat de producció dels pagesos ucraïnesos, que han vist com la seva superfície de conreu s’ha reduït de forma considerable. Tenint en compte que Ucraïna és un dels principals productors i exportadors d’ordi i blat del món, l’estudi indica que la producció de cereals al conjunt de la Unió Europea aquest 2022 es reduirà un 2,5% respecte al 2021.

Si bé l’informe assegura que la producció prevista per aquest exercici serà suficient per cobrir les demandes de consum i obtenir cert marge de benefici, també alerta que la situació pot empitjorar si les tensions actuals es mantenen de forma “prolongada”. A més, reconeix que el conflicte “ha posat en dubte” la capacitat que té Ucraïna de poder emmagatzemar i exportar la seva collita.

Publicitat

Per altra banda, la UE apunta que el consum alimentari per aquest 2022 es mantindrà, però vaticina que els productes d’alt valor perdran quota en benefici dels aliments més barats de produir. En aquest sentit, la Comissió recorda que els preus agrícoles s’han incrementat al voltant d’un 30% des de l’inici de la guerra, un escenari que ha agreujat encara més la situació postpandèmia.

Sumat a aquest problema, l’informe també destaca que les dificultats climàtiques, l’aparició de noves malalties en alguns animals i els alts preus dels pinsos afegeixen encara més tensió al sector agrícola.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió