Diumenge, 7 de març de 2021 - Edició 955
La República

Brussel·les adverteix les farmacèutiques: “La UE ha invertit milions d’euros en vacunes, cal complir els compromisos”

ACN Brussel·les.-Brussel·les insisteix a les farmacèutiques que han d’entregar les vacunes pactades als acords de compra anticipada. “La UE ha invertit milions d’euros en vacunes, ara les companyies han de […]

Avatar
Agències 26/01/2021

ACN Brussel·les.-Brussel·les insisteix a les farmacèutiques que han d’entregar les vacunes pactades als acords de compra anticipada. “La UE ha invertit milions d’euros en vacunes, ara les companyies han de complir els compromisos”, ha advertit aquest dimarts la presidenta de la Comissió Europea, Ursula Von der Leyen, a Davos. L’executiu europeu va anunciar dilluns que crearà un mecanisme per vigilar les exportacions dels vaccins fora del bloc europeu arran dels problemes amb AstraZeneca, que ha retardat “considerablement” les entregues de la vacuna d’Oxford, segons la CE. De fet, Brussel·les ha exigit a la companyia amb seu al Regne Unit que detalli on ha produït les vacunes i a qui les ha venut fins ara.

S’espera que el regulador de la UE doni el vistiplau a la vacuna d’Oxford a finals de setmana, però a altres països ja s’està subministrant a la població.