Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

Brussel·les admet preocupació perquè més de la meitat de les ajudes a empreses aprovades són d’Alemanya

ACN Brussel·les.-La Comissió Europea admet preocupació després que més de la meitat de les ajudes d’estat que ha aprovat hagin estat sol·licitades per Alemanya. Portaveus comunitaris han assegurat aquest dilluns […]

Avatar
Agències 18/05/2020

ACN Brussel·les.-La Comissió Europea admet preocupació després que més de la meitat de les ajudes d’estat que ha aprovat hagin estat sol·licitades per Alemanya. Portaveus comunitaris han assegurat aquest dilluns que les “enormes diferències” pel que fa al volum d’ajudes entre estats és un “risc per a la cohesió del mercat interior” i han subratllat que intentaran “respondre-hi” amb el pla per rellançar l’economia, que està previst que es presenti el 27 de maig, i que estarà especialment dirigit als estats que “més han patit per la crisi”. Del total de les ajudes d’estat aprovades per l’executiu europeu, el 51% són d’Alemanya, seguida de lluny per França, amb el 17%, i d’Itàlia, amb el 15,5%.

“No serà no permetent a un estat que doni suport a les empreses com ajudarem la resta d’estats”, ha remarcat el portaveu comunitari, que ha assegurat que el fet que un estat com Alemanya doni suport a les seves empreses té un “impacte indirecte positiu” en la resta d’estats.El quart estat amb més ajudes d’estat aprovades per la Comissió Europea és el Regne Unit, amb un 4% del total, seguit de Bèlgica, amb un 3%, i Polònia, amb un 2,5%. La resta d’estats, entre els quals hi ha Espanya, es mouen entre el 0,5% i el 1,4%.