Dijous, 6 d'octubre de 2022 - Edició 1533
La República

Brussel·les acusa Amazon d’utilitzar informació confidencial per competir contra petits comerciants

ACN Brussel·les.-Brussel·les ha acusat Amazon d’utilitzar informació confidencial per competir contra petits comerciants. La Comissió Europea ha informat aquest dimarts a la companyia nord-americana que, segons els resultats inicials de […]

Agències 10/11/2020

ACN Brussel·les.-Brussel·les ha acusat Amazon d’utilitzar informació confidencial per competir contra petits comerciants. La Comissió Europea ha informat aquest dimarts a la companyia nord-americana que, segons els resultats inicials de la seva investigació, hauria vulnerat les normes de la competència de la Unió Europea a Alemanya i França. “Amazon no pot utilitzar en benefici propi les dades sobre l’activitat d’altres venedors quan actua com el seu competidor”, ha avisat l’eurocomissària de la Competència, Margrethe Vestager. D’altra banda, la CE ha decidit obrir una segona investigació a la plataforma per presumptament afavorir les seves pròpies vendes i les d’empreses que utilitzen els seus serveis de logística i entrega de paquets.

Vestager ha negat que la decisió tingui “res a veure” amb les eleccions als Estats Units. Segons ella, aquestes investigacions segueixen una tendència global a confrontar el problema que suposen certes plataformes que funcionen com a “monopolis de facto”. Vestager ha assegurat que Amazon té una “gran quota” del mercat virtual a Alemanya i França i, per això, l’ús de determinada informació “sensible” suposa un abús del seu poder de mercat per competir. Per ara, aquesta acusació no té conseqüències a l’espera que la companyia nord-americana respongui a la CE sobre el cas.