Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

Boye veu una “presa de pèl” la causa al Tribunal de Comptes i Homs denuncia haver conegut les fiances per la premsa

ACN Madrid.-L’advocat de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, Gonzalo Boye, ha denunciat que el procediment al Tribunal de Comptes per l’acció exterior de la Generalitat és una “presa de […]

Avatar
Agències 29/06/2021

ACN Madrid.-L’advocat de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, Gonzalo Boye, ha denunciat que el procediment al Tribunal de Comptes per l’acció exterior de la Generalitat és una “presa de pèl” i ha criticat haver conegut els imports de les fiances per la premsa. En una atenció als mitjans aquest dimarts abans d’entrar a la compareixença, Boye ha afirmat que es produeix “indefensió”. L’advocat ha dit que l’informe de l’organisme té “manca de solvència tècnica” i ha argumentat que el Tribunal de Comptes està “assumint competències que no té, com és la derogació implícita de l’Estatut de Catalunya per la via de coartar l’acció exterior, contemplada a l’Estatut”.

L’exconseller Francesc Homs, també abans que se li notifiqués l’acta de liquidació, ha criticat haver-la conegut pels mitjans de comunicació. Homs ho ha considerat “escandalós” i ha dit que “Il·lustra la categoria d’aquest denominat tribunal”, que els ha “negat sistemàticament” poder conèixer-la amb més temps per poder “preparar a consciència” les al·legacions que podran fer aquest dimarts.A la sortida, Boye ha criticat que només s’hagi donat deu minuts a cada advocat per presentar les al·legacions independentment de quantes persones defensa cadascun. En el seu cas, l’advocat les ha presentat per escrit i ha abandonat el Tribunal de Comptes abans que la resta de defenses hagi començat a exposar els seus arguments.El lletrat també ha afirmat que l’acta de liquidació provisional “no s’entén” i “necessita un manual d’instruccions”. Boye ha dit que no té esperança que prosperin les al·legacions presentades i ha remarcat que es reserva les accions per a altres jurisdiccions.Les al·legacions de les defenses s’han allargat a dimarts a la tarda, després d’un recés per dinar, i fonts del Tribunal de Comptes no descarten que continuïn dimecres.