Dissabte, 4 de febrer de 2023 - Edició 1654
La República

Boye equipara Espanya amb Polònia i diu que està “en xoc amb Europa”

ACN Vic.-L’advocat Gonzalo Boye ha equiparat Espanya amb Polònia i Romania, i ha assegurat que l’estat espanyol “està en xoc amb Europa”. “Quan veiem com s’està interpretant el dret a […]

Agències 13/01/2022

ACN Vic.-L’advocat Gonzalo Boye ha equiparat Espanya amb Polònia i Romania, i ha assegurat que l’estat espanyol “està en xoc amb Europa”. “Quan veiem com s’està interpretant el dret a Espanya o a Polònia, ens adonem que estem en xoc amb Europa i això arrossega Catalunya i també el projecte d’Europa”, ha lamentat. En aquest sentit, l’advocat de Puigdemont ha assegurat que el projecte europeu “no quallarà” mentre el dret no sigui heterogeni a tots els estats membre. Boye ha participat aquesta tarda a la taula rodona ‘Democràcia, seguretat, valors i drets’, que s’ha celebrat a la UVic en el marc de la Conferència Sobre el Futur d’Europa, impulsada pel Govern. La consellera d’Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, ha clausurat l’acte.

Al seu torn, Alsina ha reconegut que, des d’una posició “constructiva”, Catalunya fa “una mirada crítica” a Europa pel que fa a algunes qüestions: “No ens agrada l’Europa del silenci còmplice, ni la que tanca els ulls davant de la repressió de l’estat espanyol”, ha reivindicat. I ha destacat que aquest any serà “clau” per saber “com es desencadena el cas dels exiliats”.Alhora, Alsina ha considerat important tornar als valors fundacionals de la Unió Europea i als drets de les persones. “La democràcia al món no passa pels seus millors moments”, ha denunciat la consellera referint-se a “l’auge de partits polítics d’extrema dreta, els moviments anti-drets i els populismes”.Aquesta és la tercera taula rodona d’un total de set que ha organitzat el Departament d’Acció Exterior i Govern Obert arreu del territori. L’objectiu del cicle és fomentar la participació de la ciutadania catalana a la Conferència sobre el Futur d’Europa, un procés de participació a escala europea impulsat per les presidències de la Comissió Europea, el Parlament Europeu i el Consell de la Unió Europea per visibilitzar les opinions i propostes de la ciutadania sobre el projecte europeu.