Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023
Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023

Boye demana al jutjat de guàrdia durant la detenció de Ponsatí que pregunti al TJUE si la detenció va ser il·legal

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – L’advocat de l’eurodiputada de Junts Clara Ponsatí, Gonzalo Boye, ha presentat un escrit contra la detenció de la seva clienta al jutjat d’instrucció número 4 de Barcelona en què demana la nul·litat de la desestimació de l’habeas corpus –el mecanisme que protegeix contra les detencions arbitràries. En concret, Boye diu que l’arrest de Ponsatí vulnerava els seus drets fonamentals i com a eurodiputada, i era “il·legal” perquè no s’havia obtingut cap suplicatori del Parlament Europeu. Per tot plegat, l’advocat també demana al jutjat que elevi el cas al Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE), amb la presentació de tres qüestions prejudicials.

Així, Boye vol que els jutges de Luxemburg responguin si es pot denegar un procediment legal previst –com l’habeas corpus- al·legant que una altra autoritat judicial “manifestament incompetent havia ordenat la detenció de la persona privada de llibertat”. 

Publicitat

L’advocat també vol que el TJUE es pronunciï sobre la competència del Suprem per jutjar eurodiputats i, finalment, sobre si el dret europeu s’oposa a la vigència d’una ordre de detenció d’una eurodiputat si no hi ha autorització prèvia de l’Eurocambra. 

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió