Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Boye constata que Baena va “confessar” que el del Suprem és un “judici polític” on s’investiga un moviment i no uns fets

|

- Publicitat -

ACN Barcelona.-Gonzalo Boye, advocat de Carles Puigdemont, ha constatat aquest dijous que el cap de la policia judicial a Catalunya, el tinent coronel Daniel Baena, va “confessar” la setmana passada que el del Suprem és un “judici polític” on s’investiga un moviment i no uns fets concrets. “Si s’està investigant des del 2015 no s’estan investigant fets, sinó una idea, un projecte polític i unes persones, i això està prohibit en el dret penal modern”, ha apuntat Boye a Catalunya Ràdio, on ha afegit que “el més perillós” no és aquesta investigació, sinó que la fes per ordre del fiscal en cap de l’Audiència Nacional, Javier Zaragoza, i sota el comandament de Consuelo Madrigal, dos dels acusadors al Suprem.

Sobre el cara a cara entre el comissari Ferran López i el coronel Diego Pérez de los Cobos, Boye ha opinat que aquest tipus de diligències “no tenen molt de sentit” perquè són “antigues” i sovint acaba convencent qui resulta “més convincent” i no el que diu la veritat. Ara bé, la proposta de l’advocat de Quim Forn, ha continuat, sí que va posar de manifest la contradicció entre els testimonis. Ha opinat que Manuel Marchena es va limitar a xutar la pilota cap endavant. “Està jugant amb l’efecte memòria, a veure si se’ns oblida i no cal fer-ho”, ha conclòs. Com han apuntat altres advocats i observadors internacionals, Boye també ha ironitzat que els testimonis de càrrec dels cossos policials espanyols “estan declarant justament el que preveu la fiscalia”, i ha recordat que els testimonis no poden ser preparats abans de comparèixer. Pel que fa a la Junta Electoral Central, ha reiterat que el president de la Generalitat, Quim Torra, no ha comès cap delicte de desobediència, perquè aquest organisme no està per sobre del president. La querella del fiscal, ha dit, “és pobra i amb una escassa profunditat intel·lectual a nivell jurídic”. En tot cas, ha considerat “gravíssim” que els mitjans catalans no puguin parlar de presos polítics i d’exiliats i en canvi als estatals es puguin sentir adjectius com “colpistes”. Sobre la immunitat de Carles Puigdemont en cas de ser escollit eurodiputat, ha reiterat que la Junta Electoral ha de comunicar al Parlament Europeu quins són els diputats que s’han escollit a l’Estat, i ho ha de fer 48 hores després de les eleccions. Segons Boye, a partir de llavors, Puigdemont ja tindria la immunitat, i no se li podria retirar fins que l’Estat presentés un suplicatori al parlament, aquest l’admetés a tràmit i després l’aprovés en doble votació, en comissió i al ple. “I allà tampoc tenen les de guanyar, perquè la feina que han fet els exiliats no fa tan previsible el resultat de la votació”, ha opinat.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió