Dimarts, 21 de març de 2023 - Edició 1699
La República

Boye celebra la sentència del TJUE sobre les euroordres dels dirigents independentistes: “Avui és un bon dia”

ACN Brussel·les – L’advocat dels eurodiputats de Junts, Gonzalo Boye, ha celebrat la decisió del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) sobre les euroordres dels dirigents independentistes. “Les […]

Agències 31/01/2023

ACN Brussel·les – L’advocat dels eurodiputats de Junts, Gonzalo Boye, ha celebrat la decisió del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) sobre les euroordres dels dirigents independentistes. “Les sentències del TJUE són per llegir-les íntegrament; avui és un gran dia”, ha piulat aquest dimarts, després que la justícia europea hagi avalat el rebuig de les euroordres si es considera que hi ha “raons serioses i fundades” de vulneració de drets. L’advocat, a més, ha continuat defensant que el Suprem no té competència per processar els encausats del procés, citant una referència de la sentència publicada aquest dimarts.

“No es pot considerar que un tribunal suprem nacional resolgui en primera i última instància un assumpte penal sense disposar d’una base legal expressa que li conferència competència per processar tots els encausats”, ha escrit.