Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

Bovera vol sumar-se a la denominació de zona catastròfica pels danys de l’incendi

ACN Bovera.-L’alcalde de Bovera (les Garrigues), Òscar Acero, ha informat aquest dissabte a la tarda el veïnat de la intenció de sumar-se a la denominació de zona catastròfica, tal com […]

Avatar
Agències 29/06/2019

ACN Bovera.-L’alcalde de Bovera (les Garrigues), Òscar Acero, ha informat aquest dissabte a la tarda el veïnat de la intenció de sumar-se a la denominació de zona catastròfica, tal com ha fet l’alcalde de Flix, Francesc Barbero. En una reunió, a la qual hi han assistit una cinquantena de pagesos i també els portaveus de sindicats com ASAJA i Unió de Pagesos, s’ha recomanat als afectats pel foc que recopilin tota la informació de les seves finques. Des del municipi s’ha explicat que l’objectiu és crear un front comú amb la resta de pobles afectats per tal de demanar els ajuts a l’administració. Aquest diumenge, l’alcalde de Bovera assistirà a una reunió al punt de control situat a Vinebre.

Una de les qüestions que més preocupen el municipi, a banda de la superfície cremada, és l’estat dels accessos a les finques i del sistema de reg. Acero ha explicat que els vehicles dels efectius d’extinció han desfet alguns camins per tal d’apagar el foc i que, per tant, caldrà refer-los per facilitar el pas de tractors. Aquest ha estat un tema que ja ha comentat aquest dissabte la presidenta de la Diputació de Lleida, Rosa Maria Perelló.En relació al sistema de reg, caldrà veure si un cop estabilitzat l’incendi, quan els pagesos tornin a les finques, es pot regar amb normalitat. Si no fos així, es perdria la collita de tot l’any. La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, visitarà dimarts que ve el municipi de Bovera.