Dimarts, 21 de març de 2023 - Edició 1699
La República

Bosch vol tancar la planta de Castellet i la Gornal i posa en risc la feina de 300 persones

ACN Barcelona.-Bosch vol tancar la planta de Castellet i la Gornal (Alt Penedès), en una decisió que posa en risc la feina de 300 persones. Així ho ha anunciat aquest […]

Agències 07/09/2020

ACN Barcelona.-Bosch vol tancar la planta de Castellet i la Gornal (Alt Penedès), en una decisió que posa en risc la feina de 300 persones. Així ho ha anunciat aquest dilluns als treballadors la direcció de l’empresa, que en el seu dia havia arribat a donar feina a unes 1.200 persones de la zona. L’anunci dels plans de tancament de Bosch a Castellet i la Gornal coincideixen amb la mobilització dels treballadors de la divisió Glass de la planta de Saint Gobain a l’Arboç, on també estan en risc mig miler de llocs de feina. El comitè d’empresa de Bosch a Castellet i la Gornal es reunirà dimarts d’urgència per analitzar les mesures a prendre a partir d’ara, rebutja frontalment la decisió i exigeix alternatives.

La fàbrica de Bosch ha patit en els últims anys una reducció dràstica de plantilla a través d’ERO, baixes incentivades i reduccions salarials, segons recorden des dels sindicats, que consideren això una “clara mostra de la total manca d’implicació i manca d’inversió per part de la multinacional”. La planta es dedica a la producció de components per a l’automoció.