Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

Bosch vol tancar la planta de Castellet i la Gornal i posa en risc la feina de 300 persones

ACN Barcelona.-Bosch vol tancar la planta de Castellet i la Gornal (Alt Penedès), en una decisió que posa en risc la feina de 300 persones. Així ho ha anunciat aquest […]

Avatar
Agències 07/09/2020

ACN Barcelona.-Bosch vol tancar la planta de Castellet i la Gornal (Alt Penedès), en una decisió que posa en risc la feina de 300 persones. Així ho ha anunciat aquest dilluns als treballadors la direcció de l’empresa, que en el seu dia havia arribat a donar feina a unes 1.200 persones de la zona. L’anunci dels plans de tancament de Bosch a Castellet i la Gornal coincideixen amb la mobilització dels treballadors de la divisió Glass de la planta de Saint Gobain a l’Arboç, on també estan en risc mig miler de llocs de feina. Fonts de l’empresa han indicat a l’ACN que volen tancar durant el 2021, “com més aviat millor”, tot i que admeten que la data dependrà de les negociacions amb els treballadors.

El comitè d’empresa de Bosch a Castellet i la Gornal es reunirà dimarts d’urgència per analitzar les mesures a prendre a partir d’ara, rebutja frontalment la decisió i exigeix alternatives. La fàbrica de Bosch ha patit en els últims anys una reducció dràstica de plantilla a través d’ERO, baixes incentivades i reduccions salarials, segons recorden des dels sindicats, que consideren això una “clara mostra de la total manca d’implicació i manca d’inversió per part de la multinacional”. Des de l’empresa neguen haver abandonat la planta i asseguren que des del 2016 havien estat buscant activament opcions de reindustrialització i possibles compradors per evitar el tancament. “Les opcions que hi ha hagut no han estat realistes per evitar el possible tancament”, afirmen des de la companyia. “Bosch sí que ha treballat per intentar salvar la planta”, afegeixen. A Bosch vinculen l’anunci de tancament amb una pèrdua de competitivitat de la planta, que fabrica sistemes de neteja parabrises. En aquest sentit, diuen també que la fàbrica de Castellet i la Gornal, que exporta el 80% de la seva producció, s’ha vist afectada per la caiguda mundial de producció de vehicles. En cap cas, afirmen, la situació té a veure amb el tancament de Nissan. Bosch compta amb diverses plantes a Europa i la resta del món dedicades a la divisió d’automoció, i la seva intenció és traslladar-hi la producció que es fa a Castellet. Fonts de l’empresa asseguren, però, que per ara no poden concretar a quina localització es traslladaria la producció.