Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

Bosch: “És el moment de parlar amb el govern espanyol i que els actors internacionals pressionin perquè hi hagi diàleg”

ACN Brussel·les.-El conseller d’Acció Exterior, Alfred Bosch, ha assegurat aquest dijous que és “el moment de parlar amb el govern espanyol i que els actors internacionals pressionin perquè hi hagi […]

Avatar
Agències 30/01/2020

ACN Brussel·les.-El conseller d’Acció Exterior, Alfred Bosch, ha assegurat aquest dijous que és “el moment de parlar amb el govern espanyol i que els actors internacionals pressionin perquè hi hagi diàleg”. En una trobada a Brussel·les amb els delegats de les 15 oficines de la Generalitat a l’exterior, Bosch ha reivindicat un “diàleg ferm”. “Hem de ser conscients que l’única solució viable i possible passa pels valors de la democràcia i els drets humans”, ha subratllat. A més, el conseller d’Acció Exterior ha reivindicat la Generalitat com un “interlocutor homologat”. “Hem de picar totes les portes que puguem”, ha dit Bosch en la trobada amb els delegats a l’exterior.

En una atenció als mitjans després de la trobada amb els delegats, que s’ha celebrat a la delegació de la Generalitat davant la Unió Europea, Bosch ha assegurat que des del departament instaran a actors internacionals a “persuadir” el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, perquè hi hagi “diàleg”. A més, el conseller d’Acció Exterior ha confiat que s’obri una nova etapa també en la relació amb el ministeri d’Exteriors. “Esperem que les coses canviïn”, ha dit Bosch, tot esperant que les relacions amb la ministra Arancha González Laya siguin més fluides que amb el seu predecessor, Josep Borrell. Pel que fa al paper de les delegacions a l’exterior, Bosch ha apuntat que seguiran “internacionalitzant” Catalunya, una tasca que ha subratllat que és “legítima, legal i necessària”. “Prohibir que es faci política fora de Catalunya correspon a altres èpoques. No farem partidisme, però farem l’acció política i institucional que correspon al Govern”, ha remarcat.