Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

Bosch destaca que no canviarà “ni una coma” del Pla d’Acció Exterior perquè és “plenament legal, legítim i necessari”

ACN Barcelona.-El conseller d’Acció Exterior, Alfred Bosch, ha advertit aquest dimecres que no canviarà “ni una coma” del Pla d’Acció Exterior de la Generalitat, que el govern espanyol va requerir-li […]

Avatar
Agències 25/09/2019

ACN Barcelona.-El conseller d’Acció Exterior, Alfred Bosch, ha advertit aquest dimecres que no canviarà “ni una coma” del Pla d’Acció Exterior de la Generalitat, que el govern espanyol va requerir-li de modificar a l’agost. Segons ha dit Bosch en una atenció als mitjans, el pla és “plenament legal, legítim i necessari”, i així li ha dit en un escrit a l’executiu espanyol. “Hem contestat clarament al govern espanyol que no bloquejarem l’acció exterior de la Generalitat, continuarem treballant”, ha afirmat. El conseller ha descrit l’acció exterior com una “obligació” en un món globalitzat on Catalunya ha de tenir “el seu paper” com el tenen “tots els països, empreses o sindicats”. A més, el Govern ha aprovat aquest dimecres sis nous decrets per blindar sis delegacions amenaçades per un contenciós administratiu del govern espanyol al TSJC.

Els decrets pretenen “homogeneïtzar” les sis delegacions al Regne Unit, Alemanya, Suïssa, França, els Estats Units i Itàlia, que són les que es van tancar durant el 155 i es van reobrir amb la represa de l’autogovern. El Govern justifica els sis decrets per “motius organitzatius i normatius” perquè el departament d’Acció Exterior vol que tinguin una “estructura normativa paral·lela” a la de la resta de delegacions que s’han anat creant des de llavors. Així, el decret 126/2018 de 26 de juny, impulsat durant l’etapa d’Ernest Maragall a la conselleria, i que restablia les sis delegacions en un únic text, queda substituït per sis decrets diferents. Al caure aquell decret, pot caure també el contenciós al TSJC.