Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

Bosch defensa l’acció exterior catalana davant de Cs, a qui aconsella que “preparin el seu futur” després del 10-N

ACN Barcelona.-El conseller d’Acció Exterior, Alfred Bosch, ha defensat l’activitat del seu departament a l’estranger davant de les crítiques de Cs, que li ha retret que hagi gastat 101.000 euros […]

Avatar
Agències 11/12/2019

ACN Barcelona.-El conseller d’Acció Exterior, Alfred Bosch, ha defensat l’activitat del seu departament a l’estranger davant de les crítiques de Cs, que li ha retret que hagi gastat 101.000 euros “per anar a universitats estrangeres i parlar de la repressió de l’Estat”. La diputada taronja Susana Beltrán ha acusat Bosch d'”ofendre” els catalans no independentistes “perquè no poden defensar-se de les barbaritats que diu”. “Deixi de gastar diners en viatges costosos i discriminatoris per als catalans no independentistes”, ha dit durant el ple del Parlament d’aquest dimecres.

Bosch ha reivindicat que, segons el Centre d’Estudis d’Opinió (CEO), el 70% de catalans consideren important que la Generalitat faci acció exterior. “El que no sabem és si els catalans consideren que siguin tan necessaris vostès”, ha replicat a Cs, ja que a les passades eleccions espanyoles del 10 de novembre “el 95% de la gent els va donar l’esquena”. És per això que ha recomanat als diputats taronges que “preparin el seu futur”.Bosch també ha respost que la Junta d’Andalusia –governada pel PP i Cs– té una despesa en acció exterior de 24 milions d’euros, “quatre vegades més que aquí” amb un nombre “similar” de delegacions. A més, ha recordat que el secretari general d’Acció Exterior del govern andalús és l’exdelegat del govern espanyol a Catalunya Enric Millo, que va aconseguir “que fessin la volta al món les imatges d’avis i àvies apallissades l’1 d’octubre de 2017”.