Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

Bosch creu que “pronunciaments” com el del president del parlament del Mercosur “ajuden a trobar una solució”

ACN Montevideo (Uruguai).-El conseller d’Acció Exterior, Alfred Bosch, creu que “pronunciaments” com el del president del parlament del Mercosur, Daniel Caggiani, fan “avançar” i “ajuden a trobar una solució” a […]

Avatar
Agències 21/09/2019

ACN Montevideo (Uruguai).-El conseller d’Acció Exterior, Alfred Bosch, creu que “pronunciaments” com el del president del parlament del Mercosur, Daniel Caggiani, fan “avançar” i “ajuden a trobar una solució” a la situació política. Després que Caggiani hagi denunciat en declaracions a l’ACN la “violació” de “drets fonamentals i polítics” a Catalunya, Bosch ha apuntat des de Montevideo que aquesta afirmació del president del parlament del Mercosur reivindica la necessitat de “respectar la democràcia”, així com que “en el segle XXI no pot haver presos polítics”. Després d’una setmana de viatge a l’Uruguai, el conseller d’Acció Exterior ha celebrat la “complicitat” que ha rebut al país. “Entenen que hem de ser amics”, ha remarcat.

Per Bosch, les declaracions de Caggiani són una mostra que el cas català s’està internacionalitzant i que no és un afer intern. “Les coses es plantegen amb més objectivitat des de la distància”, ha dit el conseller preguntat sobre si hi ha més “complicitats” amb la situació a Catalunya a països de fora de la Unió Europea que amb els mateixos estats europeus. Com a balanç després de prop d’una setmana de viatge a l’Uruguai, Bosch ha remarcat les “complicitats” que ha trobat al país, així com que l’hagin rebut alts representants del govern uruguaià. “Ens han rebut al més alt nivell. Hem parlat de tu a tu amb ministres del govern”, ha assenyalat el conseller. Durant el viatge, en el qual també ha participat el conseller de Treball i Afers Socials, Chakir El Homrani, ambos representants del Govern s’han reunit amb membres del govern uruguaià, com la ministra d’Educació i Cultura, María Julia Muñoz, el viceministre de Treball i Seguretat Social, Nelson Loustaunau, o el secretari de Drets Humans de la Presidència de l’Uruguai, Nelson Villarreal. Bosch també ha fet una conferència a l’associació d’expresos polítics de l’Uruguai Crysol, en la qual ha reivindicat el diàleg amb “l’enemic” i ha reivindicat els presos, especialment Oriol Junqueras. El conseller d’Acció Exterior també s’ha trobat amb la presidenta de l’Institut Nacional de Drets Humans, Mariana Blengio, amb representants polítics i amb el president de la Cambra de Comerç de l’Uruguai, Julio César Lestido.