Diumenge, 2 d'octubre de 2022 - Edició 1529
La República

Bosch celebra que el Govern obri un expedient sancionador: “És una bona ocasió per restablir el meu nom”

ACN Barcelona.-L’exconseller d’Acció Exterior Alfred Bosch ha celebrat que el Govern obri un expedient sancionador per aclarir la seva actuació en el cas de presumpte assetjament sexual per part del […]

Agències 23/02/2021

ACN Barcelona.-L’exconseller d’Acció Exterior Alfred Bosch ha celebrat que el Govern obri un expedient sancionador per aclarir la seva actuació en el cas de presumpte assetjament sexual per part del seu cap de gabinet, Carles Garcias. “És una bona ocasió per restablir el meu nom”, ha valorat en un comunicat. L’exconseller ha lamentat que s’ha trobat “en una situació preocupant d’indefensió” i que ara els instructors de l’expedient “tindran el mandat” d’escoltar-lo i “tenir en compte” la seva defensa. “És una bona notícia”, ha ratificat Bosch, convençut que podrà demostrar la seva innocència i “restablir” la seva “honorabilitat”. També ha demanat “resguardar” les víctimes “i que no es faci un ús partidista del cas, lluny de tensions electoralistes”.

“Ja era hora. Finalment podré explicar els fets com van succeir i defensar-me de les derivades que m’afecten i les acusacions que s’hagin pogut formular contra mi”, ha manifestat l’exconseller. Ha dit que fins ara s’havien fet diversos informes interns i que en cap d’ells havia tingut l’oportunitat de declarar i contrarestar els fets amb els redactors dels informes.Bosch ha desitjat que s’arribi “al fons de la veritat”, tot vetllant perquè els procediments i les garanties siguin “impecables”. També ha afirmat que entén que el Govern hagi “decidit esperar que passin els comicis per afrontar aquest procediment amb el màxim d’imparcialitat i professionalitat”. I ha demanat que no hi hagi “filtracions interessades com en altres moments” i que s’expliqui amb la màxima transparència el resultat final: “Estic segur que no pot ser altre que absolutori respecte a la meva persona”.