Dijous, 16 de setembre de 2021 - Edició 1148
La República

Bosch aposta per “evitar la involució de l’Estat” amb un govern espanyol que “no empitjori encara més les coses”

ACN Barcelona.-El conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch, creu que els partits independentistes han “d’evitar la involució de l’Estat” i apostar per un govern espanyol que “no […]

Avatar
Agències 29/06/2019

ACN Barcelona.-El conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch, creu que els partits independentistes han “d’evitar la involució de l’Estat” i apostar per un govern espanyol que “no empitjori encara més les coses”. En una entrevista a l’ACN, Bosch assegura que “pitjor és pitjor, pitjor no és millor”, i rebutja les tesis dels qui equiparen PP o PSOE o asseguren que un executiu espanyol que apliqui mà dura a Catalunya contribuiria a fer augmentar més l’independentisme. Segons Bosch, cal “evitar una aliança de partits que volen retornar al 155 sense justificació” i alhora exigir “diàleg sense condicions” a Pedro Sánchez. “És la millor solució, ens hem de moure entre aquests dos límits”, afirma.

Per Bosch està “bastant clar” que les línies polítiques del PP i el PSOE són “diferents” i tot i que destaca que “cap” és la seva, admet que prefereix un govern socialista. “El que hem d’aconseguir és que el tarannà més dialogant que exhibeixen arreu del món es compleixi de manera tangible”, destaca el conseller d’Acció Exterior. Bosch recorda que els partits independentistes ja van votar la moció de censura contra Mariano Rajoy amb l’esperit “d’obrir una finestra d’esperança al diàleg” i “acabar amb les equivocacions” dels que només “aposten per la repressió”. “Tenim l’obligació d’empènyer perquè això passi”, afirma, afegint que ara el diàleg “s’ha de confirmar i materialitzar”. Govern català: “les coses funcionen” Pel que fa a la situació a l’executiu català, Bosch nega discrepàncies entre els socis de govern d’ERC i JXCat. “És un govern que està gestionant, que quadra els números, que està fent feina”, diu. El conseller d’Acció Exterior diu estar “molt satisfet” amb la tasca de l’executiu, que creu que fa “molta feina”, especialment en un moment delicat a nivell polític. “En el context en què estem, és admirable la solidesa i la feina”, assegura. Bosch admet “debats” com en tots els governs de coalició, però nega que es tracti d’una aliança dèbil. Preguntat pels consellers que han abandonat l’executiu, com Ernest Maragall, Elsa Artadi o Laura Borràs, el responsable d’Exterior diu que ho han fet per anar a “altres funcions que han considerat més prometedores o que els interessaven més”, però nega que això signifiqui que el Govern “perd gas”. “Tenim un govern que està fent bona feina, no veig la crisi. Crisi, quina crisi? Ni al govern de Catalunya ni en l’activitat legislativa”, defensa.