Diumenge, 26 de juny de 2022 - Edició 1431
La República

Borrell reclama als 27 “un esforç” per desbloquejar l’embargament al petroli rus

ACN Brussel·les – L’alt representant per a la Política Exterior de la Unió Europea, Josep Borrell, reclama als 27 “un esforç” per desbloquejar l’embargament al petroli rus. A l’arribada a […]

Agències 16/05/2022

ACN Brussel·les – L’alt representant per a la Política Exterior de la Unió Europea, Josep Borrell, reclama als 27 “un esforç” per desbloquejar l’embargament al petroli rus. A l’arribada a la reunió de ministres d’Exteriors a Brussel·les, Borrell ha dit que farà “tot el possible per desbloquejar la situació”, però ha admès que no pot “assegurar que passi perquè les posicions són bastant fortes”. La negociació per tirar endavant l’embargament del petroli rus està bloquejada perquè Hongria i altres països de l’est reclamen més temps per tallar el subministrament, alternatives al cru rus i inversions per fer la transició.

“Crec que si entenem la situació particular d’alguns estats i tots fem un esforç per fer presentar un front unit contra Rússia, ho aconseguirem”, ha afirmat Borrell.

“La meva norma és no culpar a ningú, sinó construir consens”, ha remarcat l’alt representant, que ha subratllat que “alguns estats tenen més problemes que d’altres” per desconnectar-se del petroli rus.