Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Borrell diu que s’han de portar les delegacions a la justícia per ser un “instrument de propaganda proindependentista”

ACN Barcelona.-El ministre d’Exteriors en funcions, Josep Borrell, ha defensat que hagi demanat al TSJC el tancament cautelar de les delegacions de la Generalitat a Berlín, Londres i Ginebra. En […]

Avatar
Agències 03/07/2019

ACN Barcelona.-El ministre d’Exteriors en funcions, Josep Borrell, ha defensat que hagi demanat al TSJC el tancament cautelar de les delegacions de la Generalitat a Berlín, Londres i Ginebra. En una entrevista a Ser Catalunya, ha afirmat que el ministeri pensa que “hi ha coses que no són d’exercici de les competències de la comunitat autònoma sinó que són un instrument al servei de la propaganda proindependentista”. “Què vol? Que mirem cap a un altre costat i fem com si no ens adonéssim de res? Si algú fa coses que creiem que no estan avalades per les competències ho hem de dir als tribunals. Estem en un estat de dret”, ha argumentat.

Borrell ha citat els informes del Ministeri d’Administracions Públiques que, segons ha dit, defensen que les comunitats autònomes tenen dret a tenir delegacions per desenvolupar les seves competències. I que si es dediquen a funcions que no són de les seves competències, s’ha d’explicar als tribunals. “És el que hem fet”, ha afegit el ministre en funcions que assegura que hi ha “molts casos” que demostren que les delegacions de la Generalitat fan propaganda proindependentista.Preguntat per si la seva decisió contribueix a la judicialització de la política, Borrell ho ha desvinculat assegurant que “en absolut” tot i admetre que hi pot haver altres casos que suposen judicialitzar la política. En el marc d’un estat de dret, el ministre ha defensat que “afortunadament” no pot dir que tanca les delegacions perquè no li agraden, sinó que el que ha de fer és dir-ho als tribunals.