Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

Borràs no es descarta com a candidata de JxCat: “Estic a disposició de Puigdemont i de la militància”

ACN Barcelona.-La portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, ha afirmat que està “a disposició” de Carles Puigdemont i de la militància del seu partit per ser la candidata efectiva […]

Avatar
Agències 10/10/2020

ACN Barcelona.-La portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, ha afirmat que està “a disposició” de Carles Puigdemont i de la militància del seu partit per ser la candidata efectiva a les eleccions a la Generalitat de Catalunya del 14 de març. “Laura Borràs està disposada com ha estat sempre des que va fer el pas el 21 de desembre a treballar pel projecte col·lectiu del president Puigdemont amb la llista del 21 de desembre”, ha explicat aquest dissabte en una entrevista a Catalunya Ràdio. Ha dit que la llista s’haurà de “decidir a l’executiva i sotmetre a la militància” perquè “els candidats millors són els que tenen la legitimitat de la gent” però ha insistit que “en qualsevol moment i en tota circumstància” Puigdemont encapçalarà la llista.

Borràs ha explicat que parla “de manera contínua” amb Puigdemont i que “el president encara no s’ha manifestat” sobre qui formarà part de la llista a les eleccions. “És ell que ha de prendre una decisió, sempre hem respectat les seves decisions”, ha apuntat. Ha afirmat que Puigdemont “és una persona extraordinàriament respectuosa amb els processos i per això vol impulsar un projecte polític amb primàries”. Ha dit que a partir d’ara caldrà determinar “com es fan aquestes primàries, si el que s’ha de votar seran els caps de les demarcacions, la llista completa, una part de la llista per fer la feina legislativa….”. La seva opinió és que “els caps de demarcació han de ser escollits per la militància” perquè “la gent se senti seus els candidats i pugui donar el suport”.”Hem de resistir””Nosaltres hem de resistir, és l’única possibilitat que tenim d’avançar”, ha explicat preguntada per les relacions de l’executiu català amb el govern espanyol. “En cada moment hem de posar sobre la taula tot el que sigui possible per demostrar l’estat de confrontació amb què ens té l’estat espanyol”, ha indicat.Ha dit que la independència “és un procés molt complex, molt llarg, i ha de ser compartit i global perquè és evident que ningú té la fórmula màgica per poder dur-la a terme”. “El 10 d’octubre es va proclamar i suspendre la independència perquè ens vam creure l’estat espanyol”, ha afirmat.”Vostès ens roben la cartera sistemàticament”, ha manifestat sobre la negociació pels pressupostos amb l’executiu espanyol. “No podem desvincular una situació de l’altra, estem en un estat d’excepcionalitat que volen que normalitzem precisament per normalitzar el conflicte”, ha lamentat. “No el volem cronificar, el volem resoldre”, ha reblat.