Dissabte, 4 de desembre de 2021 - Edició 1227
La República

Borràs: “L’Estat espanyol no vol la immersió, sinó la submissió lingüística”

ACN Barcelona.-La presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha qualificat d’”atac a la llengua catalana” la sentència del Tribunal Suprem que estableix una quota del 25% de castellà als centres educatius. […]

Avatar
Agències 23/11/2021

ACN Barcelona.-La presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha qualificat d'”atac a la llengua catalana” la sentència del Tribunal Suprem que estableix una quota del 25% de castellà als centres educatius. “L’Estat espanyol no vol la immersió, sinó la submissió lingüística”, ha dit Borràs, qui ha considerat que la sentència “vulnera un consens de país”. Coincidint amb l’acord entre ERC i el govern espanyol per votar ‘sí’ als PGE a canvi d’una quota de català a la llei de l’audiovisual, la presidenta del Parlament ha avisat als republicans: “Al mateix temps que arriba la sentència del 25% classes en castellà, arriba també aquest suposat 6%. La llengua pateix una discriminació negativa de l’Estat”.

“El que cal és demanar a un govern que es diu progressista respecte per les competències que té el Departament d’Ensenyament per gestionar l’escola en llengua catalana”, ha subratllat Borràs. Amb tot, la presidenta del Parlament ha demanat “unitat” en la “defensa de la llengua i l’escola catalana”, que considera “pilars de futur de la societat”.”Si no defensem nosaltres la llengua catalana, no la defensarà ningú”, ha dit Borràs en declaracions als mitjans des de la seu de JxCat.