Dissabte, 3 de desembre de 2022 - Edició 1591
La República

Borràs defensa que encara hi ha marge per un acord amb Aragonès perquè la proposta de Junts és “assumible”

ACN Barcelona – La presidenta de Junts, Laura Borràs, ha assegurat que encara hi ha marge per a l’acord amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, amb una possibilitat […]

Agències 01/10/2022

ACN Barcelona – La presidenta de Junts, Laura Borràs, ha assegurat que encara hi ha marge per a l’acord amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, amb una possibilitat de “negociació oberta”. Des de la concentració de les entitats independentistes amb motiu de l’1-O a l’Arc de Triomf, Borràs ha afirmat que les propostes de Junts són “assumibles” perquè “es basen en acords que s’han signat”. “Signar un acord i després complir-lo ha de ser possible. Altrament, s’haurà d’explicar”, ha advertit. Aragonès ha rebutjat aquest dissabte la restitució del vicepresident Jordi Puigneró, una de les condicions que ha posat el partit de Borràs i Jordi Turull. El president també ha assegurat que la proposta “està pensada per no arribar a cap acord”.

t>TÍTOL: Borràs defensa que encara hi ha marge per un acord amb Aragonès perquè la proposta de Junts és “assumible”

SUBTÍTOL: “Signar un acord i després complir-lo ha de ser possible. Altrament, s’haurà d’explicar”, diu la presidenta del partit

ENTRADETA:

La presidenta de Junts, Laura Borràs, ha assegurat que encara hi ha marge per a l’acord amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, amb una possibilitat de “negociació oberta”. Des de la concentració de les entitats independentistes amb motiu de l’1-O a l’Arc de Triomf, Borràs ha afirmat que les propostes de Junts són “assumibles” perquè “es basen en acords que s’han signat”. “Signar un acord i després complir-lo ha de ser possible. Altrament, s’haurà d’explicar”, ha advertit. Aragonès ha rebutjat aquest dissabte la restitució del vicepresident Jordi Puigneró, una de les condicions que ha posat el partit de Borràs i Jordi Turull. El president també ha assegurat que la proposta “està pensada per no arribar a cap acord”.

COS:

Junts va enviar aquest divendres un document amb les condicions del partit per continuar a l’executiu, entre les quals hi havia la restitució del vicepresident, Jordi Puigneró, i que donava de marge fins diumenge a la nit per negociar. Segons han indicat diverses fonts de la direcció de Junts presents a la reunió de l’executiva de dijous a l’ACN, la proposta de restituir a Puigneró no es va prendre per unanimitat. Afegeixen que van ser vàries les veus que van criticar aquest punt de la proposta. Consideraven -i així ho van expressar a la reunió- que la condició impedia que s’arribés a cap acord, perquè el veien inassumible per Aragonès.

Durant l’atenció als mitjans prèvia a la concentració amb motiu de l’aniversari de l’1-O, el secretari general de Junts, Jordi Turull, ha assegurat que el referèndum va ser “una gran victòria de Catalunya sobre l’estat espanyol” i que això va ser “gràcies al fet d’anar a l’una, de la determinació, d’una cadena de confiances i de no voler ser important, sinó voler ser útil”. “És hora de què ens posem d’acord tots plegats amb un full de ruta per passar a l’acció”, ha dit. També ha afirmat que des de Junts “miren de ser el màxim d’útils per culminar el mandat de les urnes de l’1 d’octubre del 2017”.

Borràs ha assegurat que Junts posa tota la seva “força política” per garantir un “futur de garanties, de progrés i llibertat”. “Avui ens hem d’escoltar la gent, sabem que la gent no ha renunciat, Junts per Catalunya no hi ha renunciat i passem a l’acció”, ha conclòs.