Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Borràs defensa el fons per donar cobertura als encausats pel Tribunal de Comptes: “És el que el Govern havia de fer”

ACN Barcelona.-La presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha avalat el Fons Complementari de Riscos per donar cobertura a reclamacions com la del Tribunal de Comptes. “És el que el Govern […]

Avatar
Agències 06/07/2021

ACN Barcelona.-La presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha avalat el Fons Complementari de Riscos per donar cobertura a reclamacions com la del Tribunal de Comptes. “És el que el Govern havia de fer: protegir els servidors públics que van fer la seva feina d’acord amb el mandat democràtic de la Generalitat”, ha dit en una compareixença després de reunir-se amb el president Pere Aragonès. Borràs també ha dit que el govern espanyol “en lloc de fiscalitzar l’acció exterior de la Generalitat, hauria de revisar l’acció interior dels seus organismes quan actuen amb actituds de naturalesa medieval”. D’altra banda, ha anunciat que, després dels 100 dies de mandat, iniciarà una ronda de contactes amb els presidents dels grups parlamentaris.

La presidenta del Parlament i el president del Govern s’han reunit durant una mica més d’una hora al Palau de la Generalitat. Entre altres assumptes, han abordat la crisi sanitària, en el moment en què hi ha un repunt de contagis, o la crisi “democràtica”. Borràs ha fet referència a la causa oberta al Tribunal de Comptes. I ha considerat que l’actitud de l’organisme “esguerra” al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, “la faula de la meravellosa democràcia espanyola”. “La concòrdia i la magnanimitat són només conceptes buits quan no van acompanyats d’accions”, ho ha reblat.La mesura que ha pres el Govern aquest dimarts, amb el fons per donar cobertura als encausats, la presidenta del Parlament ha valorat que “atura els efectes inquisitorials” del Tribunal de Comptes, però que cal “aturar la repressió i recuperar la via política”. A la trobada, Aragonès i Borràs també han conversat sobre la reunió que el president del Govern va mantenir amb Sánchez a la Moncloa, ara fa una setmana. I li ha recordat que el Parlament que presideix compta amb “un 52% de vots independentistes amb el mandat d’avançar per assolir la plena llibertat per al poble de Catalunya i avançar cap a la independència”. També ha garantit el seu compromís per evitar ingerències a la cambra per part d’altres organismes.Sobre l’Acord per l’Amnistia i l’Autodeterminació, Borràs ha situat en el pròxim període de sessions -de cara a setembre- la planificació de “com avançar plegats” des del Govern i el Parlament.La trobada entre Puigdemont i JunquerasPreguntada sobre la trobada que l’expresident Carles Puigdemont i Oriol Junqueras mantindran dimecres, Borràs ha dit que espera una reunió “cordial” perquè “és el que volen la majoria de ciutadans del país” i ha desitjat que sigui “una retrobada que pugui donar els seus fruits”.Una ronda de contactes amb els grups als 100 dies de mandatBorràs ha justificat que es trobarà amb els líders dels grups parlamentaris després dels 100 dies de mandat per “fer d’altaveu” dels col·lectius que ha rebut en audiència. D’aquesta manera, vol “traslladar als grups quines iniciatives es podrien dur a terme” per diferents problemàtiques, com la crisi de drets i llibertats i les actituds homòfobes i altres discriminacions d’odi que s’han viscut darrerament. “Sempre he defensat aferrissadament fer política escoltant i em disposo a fer d’altaveu de les audiències i traslladar les propostes de millora que alguns col·lectius m’han fet”, ha dit Borràs, que creu que fer aquest trasllat és el seu “deure”.