Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

Borràs declara Illa cap de l’oposició de la presidència de la Generalitat i del Govern

ACN Barcelona.-Illa exercirà com a cap de l’oposició i tindrà oficina pròpia, dos assessors i el títol d’honorable senyor, però no tindrà xofer ni complement salarial. La llei indica que […]

Agències 28/05/2021

ACN Barcelona.-Illa exercirà com a cap de l’oposició i tindrà oficina pròpia, dos assessors i el títol d’honorable senyor, però no tindrà xofer ni complement salarial. La llei indica que el cap de l’oposició percebrà les retribucions que determini la cambra amb càrrec al seu pressupost. No obstant, Illa -com altres caps de l’oposició anteriors- no rebrà cap complement salarial, perquè no està pressupostat, i tampoc el reclamarà, segons han indicat a l’ACN fonts del partit. Així, cobrarà el sou de president de grup parlamentari, com la resta. Ocuparà el càrrec de cap de l’oposició amb dos assessors i el títol d’honorable senyor però no cobrarà cap complement salarial i tindrà el mateix sou que un president de grup.

Illa exercirà com a cap de l’oposició i tindrà oficina pròpia, dos assessors i el títol d’honorable senyor, però no tindrà xofer ni complement salarial. La llei indica que el cap de l’oposició percebrà les retribucions que determini la cambra amb càrrec al seu pressupost. No obstant, Illa -com altres caps de l’oposició anteriors- no rebrà cap complement salarial, perquè no està pressupostat, i tampoc el reclamarà, segons han indicat a l’ACN fonts del partit. Així, cobrarà el sou de president de grup parlamentari, com la resta.Com a càrrec de l’oposició, Illa pot ser consultat, a iniciativa del president de la Generalitat, sobre els assumptes de més importància per a Catalunya o proposar millores a l’acció de govern.D’altra banda, el càrrec li dona el dret de tenir el tractament d’honorable senyor i de ser ordenat protocol·làriament en el lloc immediatament posterior als expresidents de la Generalitat.L’anterior cap de l’oposició va ser Carlos Carrizosa substituint, al seu torn, Inés Arrimadas, que va fer el salt al Congrés. El líder de Ciutadans a Catalunya va renunciar a rebre el tractament d’honorable senyor i a ser ordenat en el lloc immediatament posterior als expresidents de la Generalitat. Tampoc va reclamar la retribució -que tampoc estava contemplada- i, com Illa, sí que va acceptar els mitjans humans necessaris per exercir les seves atribucions.Abans de Carrizosa, van ser caps de l’oposició Artur Mas, en la setena i vuitena legislatura; Joaquim Nadal i Xavier Sabaté, en la novena; Oriol Junqueras, en la desena legislatura, i Inés Arrimadas, en l’onzena i la dotzena.