Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Borràs conclou les reunions amb els grups i els trasllada propostes com ara desenvolupar una Llei de la Ciència

ACN Barcelona.-La presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha conclòs aquest dijous la ronda de reunions amb els i les representants dels grups parlamentaris, després de la trobada amb David Cid, […]

Avatar
Agències 15/07/2021

ACN Barcelona.-La presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha conclòs aquest dijous la ronda de reunions amb els i les representants dels grups parlamentaris, després de la trobada amb David Cid, portaveu dels comuns. Borràs ha traslladat als partits les propostes que li han fet arribar la seixantena d’entitats i col·lectius dels sectors socials i econòmic amb qui s’ha anat reunint. Entre les iniciatives destaquen l’aposta per desenvolupar una Llei de la Ciència, i exhimir el Banc dels Aliments del pagament de l’IVA. De les propostes, susceptibles d’esdevenir iniciatives i accions parlamentàries -si els grups parlamentaris així ho decideixen convenient-, també destaquen promoure una Llei del Mecenatge o una Llei de l’Associacionisme i del Tercer Sector.

Borràs també ha rebut propostes com ara la creació o activació de comissions d’estudi sobre un nou model de gestió d’atenció gent gran; per a la reconstrucció econòmica; d’avaluació del sistema sanitari; d’acció climàtica, o de seguretat viària, aprovada durant la Legislatura X. Així com la proposta de crear una oficina contra la discriminació i la d’impulsar la participació del Conselh de l’Aran en el Parlament.Borràs ha fet una valoració “molt positiva” d’aquesta roda de contactes i destaca que una part “molt important” de la feina de la presidència del Parlament és recollir les inquietuds de la ciutadania i afavorir perquè es tinguin en compte per part dels grups parlamentaris a l’hora de tirar endavant iniciatives legislatives.