Dijous, 2 de febrer de 2023 - Edició 1652
La República

Borràs admet “incomoditat i dolor” pel pèrit d’ultradreta però referma la confiança en els seus advocats

ACN Barcelona – La presidenta de Junts, Laura Borràs, ha admès “incomoditat” en saber que la seva defensa ha inclòs un pèrit d’ultradreta condemnat per assassinat, Emilia Hellín. En una […]

Agències 28/11/2022

ACN Barcelona – La presidenta de Junts, Laura Borràs, ha admès “incomoditat” en saber que la seva defensa ha inclòs un pèrit d’ultradreta condemnat per assassinat, Emilia Hellín. En una entrevista a TV3, ha explicat que se’n va assabentar quan “la fiscalia ho va filtrar”. “És una qüestió terriblement dolorosa”, ha afegit. Tot i així ha refermat la confiança en els seus advocats i ha assenyalat que s’ha fet públic per “desviar l’atenció” sobre el contingut del peritatge que, segons ha dit, “qüestiona” els correus electrònics inclosos en la causa. “Segurament el que es volia es que es retirés la prova. Això no passà”, ha dit. Borràs no ha volgut valorar el cas Dalmases. Considera que és un tema tancat que “ha estat instrumentalitzat” contra el partit.

Borràs ha defensat el seu equip d’advocats i s’hi ha referit com a “lluitadors antifeixistes” i defensors de drets i llibertats. Segons la presidenta de Junts, no és causalitat que es conegui ara el nom del pèrit ja que el contingut del peritatge “posa en qüestió” els famosos correus electrònics en la causa judicial contra la seva gestió al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). La presidenta de Junts ha assenyalat que Hellín també ha treballat fent formació per diversos cossos policials.

“És una qüestió que resulta incòmoda. La meva trajectòria antifeixista és coneguda. M’he trobat amb la informació quan ha sortit a la llum i hauríem de preguntar-nos per què es posa el focus sobre el pèrit”, ha afirmat.

La presidenta de Junts ha explicat que el peritatge està fet des de fa dos anys i que ara la prova ja està presentada. “Segurament el que es volia és que es retirés aquesta prova. I això no passarà”, ha conclòs.

Pel que fa a la reforma del delicte de sedició pactada entre govern espanyol i ERC, Borràs considera que l’Estat vol extradir l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont. Es tracta, segons ha dit, de poder homologar-se internacionalment per trobar la manera de portar Puigdemont davant la justícia espanyola. I ha retret a ERC que “l’estratègia antirepressiva ha de ser comuna de tots els represaliats i no només d’uns quants”.

<strong>Cas Dalmases “tancat”</strong>

Preguntada sobre el cas Dalmases, Borràs ha evitat en totes les preguntes entrar a valorar aquesta qüestió amb l’argument que aquest tema ha estat tancat per part del partit i també per part del grup parlamentari. A més, ha assenyalat que s’ha utilitzat aquesta polèmica per perjudicar Junts i a ella mateixa. “Treballo i continuaré treballant amb de Dalmases”, ha assegurat.

Només ha respost a Magda Oranich, militant encarregada de fer l’informe intern sobre el cas. Segons Borràs, “reclamar encàrrecs en temps i forma no és pressionar”. Però no ha anat més enllà tot assegurant que el que li hagi de dir ho farà fora de les càmeres.

I pel que fa al compte de Twitter ‘fake’ amb el nom de Joana Masdeu que s’ha vinculat a Rai López, Borràs ha negat que aquesta persona sigui col·laborador seu. I s’hi ha referit com a “amic i militant de Junts”. La presidenta de Junts ha dit que ha parlat amb ell i que manté la seva innocència. “Trobo inaudit que la gent consideri que tinc poders a la xarxa en forma de perfils anònims”, ha afegit Borràs.