Edició 1776

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023
Edició 1776

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023

Borges va obtenir l’any passat un benefici net de 27,5 MEUR i va facturar per valor de 701 milions

|

- Publicitat -

ACN Tàrrega – El grup agroalimentari Borges va obtenir l’any passat un benefici net de 27,5 MEUR i va facturar per valor de 701 MEUR amb un deute financer net de 74 milions. L’empresa ha donat a conèixer les xifres en el marc de la presentació als mitjans de comunicació de la nova seu institucional del grup a Mas de Colom de Tàrrega, la finca on hi té establert el projecte pistatxo. La previsió és potenciar aquest cultiu que es beneficia de l’aigua del canal Segarra-Garrigues. Actualment compten amb 500 hectàrees i 67 agricultors adherits però en dos anys es volen doblar aquestes xifres. El president executiu de Borges, David Prats, ha reconegut preocupació per la sequera i el canvi climàtic i ha destacat l’aposta per la necessitat de reduir el regadiu.

Prats ha explicat que el benefici net que ha obtingut Borges és un 8% superior al de l’any 2021. En un context global marcat per la guerra a Ucraïna i la inflació que comporta costos elevats, Prats ha assegurat que intenten gestionar “el millor possible” la situació perquè el consumidor no se’n vegi afectat. Això no obstant, no han pogut esquivar la pujada de preus en l’oli d’oliva, un sector que ha patit de forma generalitzada.

Publicitat

El grup és una “víctima més” de la sequera, ha afirmat Prats, que també ha destacat que ja fa anys que treballen per reduir d’una forma “dràstica” el regadiu en les finques de diferents cultius de fruits secs. Arreu dels 11 països on estan establerts intenten cercar i invertir en zones on hi hagi menys evaporació i els cultius es vegin més afavorits. Per Prats “és una necessitat i una obligació” adaptar-se a això en el context de crisi climàtica. En aquest sentit, s’ha reduït un 30% el consum d’aigua a les finques i preveuen arribar al 100% d’hectàrees de cultiu sostenible enguany.

Amb satisfacció pels beneficis obtinguts en el passat exercici, Prats ha anunciat l’objectiu que en els propers 5 anys s’arribi als 1.000 MEUR de facturació i es doblin els beneficis superant les 100.000 tones de productes. En els propers 3 anys, el grup Borges preveu desenvolupar-se a Àfrica en un model similar al que van impulsar fa 10 anys quan van aterrar a la Índia, que actualment s’ha convertit en una de les “principals unitats de negoci”. La previsió d’inversió per aquest projecte al continent Africà així com d’altres que ara té en ment la companyia és de 108 MEUR amb actius fixes i campanyes de màrqueting.

<strong>Més de 5 MEUR d’inversió a Mas de Colom</strong>

Amb la celebració del 125è aniversari, Borges inaugurarà el proper 14 d’abril de forma oficial la nova seu institucional a Mas de Colom – Casa Borges, amb la voluntat de demostrar el rol de sostenibilitat que la companyia destaca que figura en els seus objectius clau. En la seu s’hi ha invertit 5 MEUR de fons propis que han permès la rehabilitació d’aquest enclavament històric amb la reconstrucció del monument de l’antic convent, el desenvolupament d’un museus amb diversos audiovisuals immersius, i la plantació agrícola i la transformació de la finca en un centre de marca experimental i divulgatiu.

Situada a Tàrrega, la finca té prop de 70 hectàrees de cultius de fruits secs com els ametllers i els pistatxers, i l’oli d’oliva. L’oferta de Mas Colom inclou una visita experiencial que incorpora tallers i activitats de temporada per a grups, col·legis i famílies.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió