Dimarts, 21 de març de 2023 - Edició 1699
La República

Bombers de Barcelona fa un 12% menys d’intervencions el 2020, amb un descens d’incendis i un augment d’assistències

ACN Barcelona.-El Servei de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament de Barcelona (SPEIS) va fer el 2020 un total de 18.498 intervencions, un 12% menys que el 2019. Les intervencions inclouen […]

Agències 30/03/2021

ACN Barcelona.-El Servei de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament de Barcelona (SPEIS) va fer el 2020 un total de 18.498 intervencions, un 12% menys que el 2019. Les intervencions inclouen salvaments; incendis o explosions; assistències tècniques i tasques de prevenció operativa. Els Bombers de Barcelona van realitzar un total de 3.788 intervencions en incendis o explosions, un 23% menys que el 2019 (4.954), i 5.649 serveis d’assistència, un 13% més. Pel que fa als salvaments, en van realitzar 5.805, la gran majoria per auxiliar i socórrer persones en habitatges. Són dades de balanç que l’Ajuntament ha facilitat aquest dimarts en la presentació de quatre vehicles nous per al cos, entre els quals un destinat a ser centre de comandament avançat.

Les funcions del SPEIS han variat en els darrers anys i han passat de la idea de bombers que apaguen focs a un concepte més transversal: a més de la intervenció en incendis, s’encarreguen de salvaments, situacions d’auxili, incidents tecnològics, fuites químiques i planificació d’esdeveniments, entre altres. Aquesta transversalitat s’ha fet palesa davant del coronavirus. Des de l’inici de la pandèmia i fins el desembre, els Bombers de Barcelona van realitzar 141 salvaments relacionats amb la covid-19 i van col·laborar en els projectes a la ciutat davant de l’emergència sanitària, com per exemple amb suport logístic a l’hora de muntar els pavellons salut. També van desinfectar 215 residències i van realitzar prop de 5.000 PCR en 80 centres. Pel que fa a la integració del 080 al 112, el percentatge de trucades al 112 respecte al 080 ha suposat un increment fins al 61% dels serveis gestionats des de la sala del Centre de gestió d’emergències. L’Ajuntament de Barcelona ha adquirit per al SPEIS un vehicle amb la missió de ser centre de comandament avançat, que, equipat amb múltiples dispositius tecnològics, permetrà gestionar les emergències in situ. També ha comprat un vehicle d’intendència per al transport urgent de material pesat en les intervencions i suport logístic, entre altres funcions, així com dues bombes rurals pesants per a la zona de muntanya. La presentació ha estat encapçalada pel tinent de l’alcaldia de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, i el cap de Bombers, Sebastià Massagué.