Dimarts, 7 de febrer de 2023 - Edició 1657
La República

Bolaños insisteix que el procés “ha acabat” i diu que la cimera és “una manera de mirar al futur a Catalunya”

ACN Madrid – El ministre de la Presidència, Félix Bolaños, ha insistit en una entrevista a Telecinco que el procés “ha acabat”, i malgrat els discursos de les formacions independentistes, […]

Agències 18/01/2023

ACN Madrid – El ministre de la Presidència, Félix Bolaños, ha insistit en una entrevista a Telecinco que el procés “ha acabat”, i malgrat els discursos de les formacions independentistes, “no ho tornaran a fer”. Segons Bolaños, la cimera hispano-francesa d’aquest dijous a Barcelona va en aquesta direcció, perquè “és una manera de mirar al futur a Catalunya”. “L’independentisme vol aïllar Catalunya, i el que volem nosaltres és exactament el contrari, que Catalunya sigui motor d’Espanya i d’Europa, i demà la cimera ho posa de manifest”. “Hi ha un projecte en matèria d’energia que és el més important d’Europa i que té seu a Barcelona, amb una inversió milmilionària, i això és diferent del que va passar el 2017, quan marxaven empreses de Catalunya”, ha dit.

Bolaños ha reiterat que la situació actual a Catalunya no té “res a veure” amb el 2017, i ho ha atribuït als esforços del seu govern per treballar “amb diàleg”. “Clar que la taula de diàleg significa que arribem a acords, i hem europeïtzat el Codi Penal, perquè el delicte de sedició no era europeu, com diuen els tribunals europeus, i en cap país d’Europa s’acceptava aquest delicte”.

En tot cas, segons Bolaños, “l’Estat té eines per actuar si es repetissin els fets del 2017”. “Crec que la responsabilitat d’un governés que no s’arribi al precipici com el 2017, que era un desastre per a Catalunya”, però “no ho tornaran a fer”. “El primer que va dir que el procés ha acabat és Jordi Sánchez”.