Edició 1776

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023
Edició 1776

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023

Blanquerna torna a apartar el docent sancionat el setembre passat per una segona denúncia d’assetjament sexual

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – La Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna ha tornat a apartar el docent sancionat el setembre passat després que s’hagi rebut una segona denúncia per assetjament sexual, segons informa la institució en un comunicat. Es tracta d’una mesura cautelar, independent de les que es puguin prendre un cop es resolgui l’expedient. En aquest sentit, la facultat indica que l’ampliació recent del marc normatiu intern preveu la imposició de sancions màximes, com ara l’expulsió o la rescissió del contracte de treball, “d’acord amb la gravetat dels casos i la força de les proves”. Cal recordar que la denúncia del setembre va comportar una sanció al docent que ja havia complert, per la qual cosa a hores d’ara continuava exercint.

Segons explica la facultat, la mediadora que vetlla pel compliment del protocol contra l’assetjament sexual ha rebut una altra denúncia contra “la persona que ja va ser investigada el setembre de 2022” -en cap cas s’especifica que sigui docent- i en considerar que hi ha “indicis suficients” per obrir una indagació, s’ha convocat la comissió encarregada de la instrucció del cas.

Publicitat

Com també es va fer a principi de curs, “la persona denunciada ha estat apartada del centre de manera cautelar”. La facultat subratlla que totes les mesures han estat adoptades “amb l’oportú assessorament legal”.

Ahir, després que el primer cas saltés a l’opinió pública, el degà de la facultat, Josep Lluís Micó, explicava a l’ACN que tenia previst reunir-se avui amb delegats dels alumnes per tractar la qüestió. Alguns alumnes havien estat recopilant informació sobre nous presumptes assetjaments, en el que ara s’ha traduït en la segona denúncia.

Avui la facultat indica que tant els delegats dels estudiants com el comitè d’empresa, en qualitat de representants dels alumnes i el personal de la Facultat respectivament, han estat “convenientment informats” de l’expedient i de la mesura cautelar d’apartar el denunciat.

Alhora, al comunicat s’assegura que el “compromís” de la facultat és “ser àgil en la instrucció d’aquesta segona denúncia”, sense que això signifiqui “que es redueixin les garanties per les parts ni el rigor en el procediment”.

A més informa que a partir d’una consulta específica dels representants dels delegats que s’han reunit avui amb la mediadora i el degà, l’equip directiu ha informat que la recent ampliació del marc normatiu “permet fer una millor gestió de la convivència a les facultats”.

Els delegats, afegeix la nota, han volgut saber si la regulació actual preveu la imposició de sancions màximes com ara expulsions o el cessament de la relació laboral. La qüestió “ha tingut una resposta afirmativa, d’acord amb la gravetat dels casos i la força de les proves”.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió