Dilluns, 19 d'abril de 2021 - Edició 998
La República

Blanes obre l’exposició dels passos i el campament dels Manaies que substitueixen les processons de Setmana Santa

ACN Blanes.-Blanes (Selva) ha obert aquest migdia l’exposició dels passos i campament dels Manaies, que substitueixen les dues processons de Setmana Santa al municipi. La mostra es podrà visitar fins […]

Avatar
Agències 02/04/2021

ACN Blanes.-Blanes (Selva) ha obert aquest migdia l’exposició dels passos i campament dels Manaies, que substitueixen les dues processons de Setmana Santa al municipi. La mostra es podrà visitar fins diumenge a l’església de Santa Maria; això sí, per anar-hi caldrà demanar cita prèvia a través d’un correu elèctronic. A la banda esquerra de l’església, on s’han tret les fileres de bancs, hi ha les imatges de la Creu de Plata, el Natzarè, el Sant Crist, la Dolorosa i el Sant Sepulcre. I davant l’altar de la Verge del Roser s’han situat les dues imatges de la processó del diumenge: la Mare de Déu de Pasqua i el Ressuscitat. Diversos grups de voluntaris prenen la temperatura i controlen l’aforament perquè no hi hagi cues ni aglomeracions.

L’exposició d’imatges processionals i el campament dels Manaies substitueixen les dues processons de Setmana Santa a Blanes: la de la Santa Creu del Divendres Sant i la del Ressuscitat de diumenge. Arran de les restriccions per la covid-19, i la prohibició de fer processons arreu de l’Estat, la comissió de processons de la parròquia de Santa Maria va decidir impulsar aquesta alternativa per mantenir viu l’esperit de la Setmana Santa.L’exposició i el campament es poden visitar des d’aquest migdia i fins diumenge. Avui, tancarà a les sis de la tarda; demà, estarà oberta de les deu del matí a les vuit del vespre, i diumenge només al matí (de deu a dotze del migdia). L’accés és gratuït, però cal demanar cita prèvia a través d’un correu electrònic (cprocessons@gmail.com) indicant el nom, el dia i la franja horària en què s’hi vol anar. Després, l’organització enviarà un correu de confirmació. A la banda esquerra de l’església de Santa Maria, on s’han tret els bancs, s’hi han instal·lat la Creu de Plata, el Natzarè, el Sant Crist, la Dolorosa i el Sant Sepulcre. D’altra banda, davant l’altar de la Verge del Roser s’hi han situat les dues imatges de la processó del diumenge: la Mare de Déu de Pasqua i el Ressuscitat.Cinc soldats romansEl recorregut, que comença a la porta principal i la nau de l’església, continua per la porta lateral que dona al pati interior del temple. Aquí, els Manaies de Blanes hi han muntat un campament (amb una tenda, una taula i una balisa d’obstacles) on hi ha cinc armats fent guàrdia. El recorregut de l’exposició es fa en sentit únic i s’acaba sortint per la porta del pati que dona a la plaça de l’Església.Totes les visites han de respectar les mesures per contenir la covid-19. Per això, grups de voluntaris prenen la temperatura, donen gel hidroalcohòlic i controlen tant el temps d’estada com l’aforament perquè no hi hagi cues ni aglomeracions.