Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

Blanes cedeix uns terrenys a Incasòl per construir-hi 80 pisos de lloguer assequible i places d’aparcament

ACN Blanes.-L’Ajuntament de Blanes (Selva) ha aprovat per unanimitat la cessió d’uns terrenys municipals a Incasòl per tal que aquest hi construeixi 80 pisos de lloguer assequible i places d’aparcament. […]

Avatar
Agències 27/08/2021

ACN Blanes.-L’Ajuntament de Blanes (Selva) ha aprovat per unanimitat la cessió d’uns terrenys municipals a Incasòl per tal que aquest hi construeixi 80 pisos de lloguer assequible i places d’aparcament. El plenari municipal d’aquest dijous al vespre ha donat llum verda al conveni entre l’Ajuntament i l’Incasòl. A més, l’Agència Catalana de l’Habitatge s’encarregarà de l’administració dels habitatges quan estiguin construïts. Els pisos estaran a l’avinguda d’Europa molt a prop del CAP i de l’estació d’autobusos. La superfície compta amb més de 2.000 m2 i antigament havia estat la seu de la nau de la Cooperativa Agrícola de Blanes. El govern local preveu que les obres de construcció comencin el 2024.

El plenari municipal de Blanes ha donat la llum verda a la cessió d’uns terrenys de l’Ajuntament a Incasòl per un període de 75 anys. Aquest conveni interadministratiu permetrà la construcció de 80 habitatges per a lloguer assequible al municipi. Els terrenys tenen una superfície de més de 2.000 m2 i estan situats a l’avinguda d’Europa, a prop del CAP i de l’estació d’autobusos. Es tracta dels terrenys on abans hi havia la nau de la Cooperativa Agrícola de Blanes, que ara esta a tocar del barri de Mas Cremat.El conveni es preveu signar aquest setembre i també involucrarà a l’Agència Catalana de l’Habitatge, que serà l’encarregada d’administrar els pisos. D’aquesta manera, l’agència pública catalana obrirà un procés públic de concurrència per a tots els interessats a optar a un pis i escollirà els seleccionats segons els paràmetres fixats. Per altra banda, el conveni dona dret a l’Ajuntament de Blanes a adquirir un 10% dels pisos a preu de cost i s’hauran de destinar a usos socials.Es preveu que les obres comencin el 2024. Una vegada les màquines comencin a aixecar els habitatges, es decidirà com es reparteixen els pisos de lloguer assequible i reservar un determinat nombre de places per a la gent gran i famílies en situació d’emergència social.