Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

Blanes arriba al miler de sancions i les 11.000 identificacions de vehicles des de l’inici de la segona onada

ACN Blanes.-La Policia Local de Blanes ha posat prop d’un miler de multes a ciutadans que s’han saltat el confinament des de l’inici de la segona onada. Tot i que […]

Avatar
Agències 07/02/2021

ACN Blanes.-La Policia Local de Blanes ha posat prop d’un miler de multes a ciutadans que s’han saltat el confinament des de l’inici de la segona onada. Tot i que des del cos assenyalen que s’han reduït el nombre de sancions per no portar mascareta els darrers tres mesos, els agents han continuant trobant-se amb “actituds irresponsables”, especialment en qüestions de mobilitat. Un dels casos més flagrants és el d’un conductor que va circular des d’Irlanda fins a la capital de la Selva Marítima sense trobar ni un sol control. Els agents el van aturar quan pretenia entrar a la ciutat i el van multar. Aquest ha estat només un dels 11.000 vehicles que s’han identificat des del mes de novembre a Blanes.

En aquest sentit, el cap de la Policia Local de Blanes, Joan Garcia, assenyala que han volgut ser “molt constants” amb els controls, no només amb els que es fan a la carretera, sinó també amb els patrullatges. “Quan trobes algú circulant més enllà del toc de queda de les deu de la nit, si no ve de treballar, poques excuses pot tenir”, assenyala Garcia. De fet, bona part de les multes que es posen actualment tenen a veure amb estar al carrer més enllà de l’hora establerta.Garcia explica que, a diferència dels primers sis mesos de pandèmia, han notat que ara els ciutadans respecten molt més el fet de portar mascareta i és estrany que els agents hagin de multar algú per aquest motiu. El cap de la Policia Local de Blanes destaca també que a través d’aquests controls per combatre la covid també han servit per identificar persones que estaven en crida i cerca per part d’un jutjat. Al adonar-se’n, els agents els detenen per fer-los passar a disposició quan pertoqui.D’Irlanda a Blanes sense controlsEn canvi, s’han trobat situacions anecdòtiques que han acabat amb multes. Una de les més curioses va ser amb un conductor que va circular des d’Irlanda fins a la capital de la Selva Marítima. Quan els agents el van aturar, la seva sorpresa va ser quan l’home els va dir que era el primer control que es trobava en tot el trajecte. Una situació calcada es va viure amb un ciutadà que venia de València i que va viatjar fins a Blanes. Garcia explica que són situacions “”anecdòtiques” i considera que en general “es veuen molts controls” a les carreteres. Destaquen també les tres multes que acumulen un bar i una estètica de la ciutat per incomplir la normativa, o la sanció imposada a un local de queviures on, a més a més de superar l’aforament màxim permès, s’hi estava consumint al seu interior.